DWO-toets (aanwijzingen)

Tijdens de DWO-toets krijg je géén instructie dus lees onderstaande aanwijzingen vooraf aandachtig door.
 1. De DWO-toets vind je volgens onderstaand rooster in de DWO onder .Klas2 (Toets). De map met de toets gaat 5 minuten voor aanvang open en sluit 5 minuten na afloop. Dat gaat volautomatisch dus verlengen gaat niet.
  ing
 2. In bovenstaand schema geeft een rode rand aan dat je een AVI-les hebt van een ander vak en een groene rand dat je niet direct vooraf of achteraf een geplande AVI-les hebt. Wees daarvan bewust. Zet op tijd alles klaar, waaronder je rekenmachine.
 3. De map in de DWO is buiten bovengenoemde tijdstippen voor jullie onzichtbaar, dus nu alvast kijken heeft geen zin. Ik kan je wel vertellen dat de toets voor een cijfer precies hetzelfde is als waarmee je nu nog steeds kunt oefenen, alleen de getallen zijn telkens anders.
 4. De toets voor een cijfer heeft géén opnieuw-knop. De toets staat verder wel hetzelfde ingesteld als waarmee je geoefend hebt, dus je antwoorden worden nagekeken zodra je op enter klikt.
 5. Zolang je nog niets ingevoerd hebt in een antwoordvak, kun je zelf de volgorde bepalen waarin je de vragen maakt. Maar pas op: zodra je de cursor in een antwoordvak activeert (klaar om iets te typen), dan zal de computer je invoer checken zodra je naar een andere vraag gaat, ook als je een leeg vakje achterlaat (niet anders dan tijdens het oefenen). Je ziet dus direct of je antwoord goed of fout is. Ieder rood kruis kost je maximaal twee (van de 30) punten; gele vinkjes leveren geen strafpunten op.
 6. Ik stuur je vlak voor tijd een uitnodiging voor Zoom via de mail. Je zet je camera én microfoon AAN maar zorg ervoor dat het helemaal stil is op de achtergrond. Vraag thuis of iedereen zachtjes kan doen en meld dat je een AVI-toets met beeld en geluid hebt. Zet je speakers van je eigen computer uit of zacht zodat je niet gestoord wordt door geluid van anderen. 
 7. Je krijgt geen instructie van de docent en je mag geen vragen stellen via Zoom. Mocht je technische problemen ondervinden dan kun je dat melden via de chat, of als de chat niet werkt, via mail. Het is verboden om inhoudelijk vragen te stellen via de chat. De chat staat bij iedereen die geen technische vragen heeft uit. Laat je niet afleiden.
 8. Als je de toets goed geoefend hebt, dan zou het mogelijk moeten zijn om de vragen binnen 30 minuten af te krijgen. Als aanpak bij de uitkomsten zijn verkorte berekeningen toegestaan waarbij je alleen maar opschrijft wat je intypt op de rekenmachine. Met het knopje f(x) kun je wiskundige notaties als breuken, wortels en pi invoeren. Leerlingen die recht op extra tijd hebben, moeten de toets binnen de 50 minuten openstelling van de DWO kunnen afronden. 
 9. Als je klaar bent, log je rechtsboven uit (via het menu onder je naam). 
 10. De berekeningen worden niet door de DWO nagekeken, alleen de uitkomsten. De berekeningen kijk ik achteraf na. Mocht een uitwerking ontbreken of fouten bevatten, dan kan ik punten van in mindering brengen.
Laatste wijziging: maandag, 13 april 2020, 23:00